Zonverbranding

april 8, 2020 | posted by Janneke

 

8 april…

Geschreven door: Suzanne Dalessi

Vorig weekend is de klok een uur vooruit gegaan en afgelopen weekend heeft Nederland massaal genoten van het eerste lente weekend in eigen tuin of op balkon. Want juist nu, tijdens de corona weken hebben we allemaal behoefte aan buitenlucht en vitamine D. We willen vrolijk worden van alle nieuwe bloemen, planten en kleuren en uitkijken naar de zomer. Helemaal prima zou je denken. Toch kennen we allemaal wel iemand die zondagavond een foto heeft doorgestuurd van rode hoekjes, randjes, neuzen, oftewel: zonverbranding.

Het hele jaar geven we geld uit aan huidverzorgingsproducten, doen we peelings en onderhoudsbehandelingen en maken we in onze agenda een alert aan wanneer het weer tijd is voor een laserbehandeling. En toch laten we ons steevast ieder jaar een aantal keer ‘’verfikken’’. Want dat is het….

We weten dat de zon ontzettend schadelijk kan zijn en tot huidkanker kan leiden, dat mag duidelijk zijn. Maar daarnaast kan de zon ook zoveel ontsierende huidaandoeningen veroorzaken. Denk aan pigmentverkleuringen, pigmentverschuivingen, rimpels, lijntjes, droge huid, zichtbaar wordende vaatjes of allergiebultjes.

Om dit te voorkomen is het allereerst belangrijk de huid iedere dag (!) te beschermen met een SPF. Deze SPF moet daarbij een bescherming bieden voor zowel UVA als UVB straling. En als u het helemaal perfect wilt doen dan graag een SPF met zinkoxide en/of titaniumdioxide. Dit zorgt voor een laagje op de huid wat het zonlicht terugkaatst. Wanneer we volledig blootgesteld zijn aan de zon zullen we ons, afhankelijk van de factor, om de twee uur opnieuw moeten insmeren. En dit hoeft vandaag de dag helemaal geen opgave te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een zonnebrandcrème die anti-comedogeen is zodat puistjes door zonnebrand worden voorkomen. Of kies een zonnebrandcrème met een teint waardoor foundation overbodig wordt. Tegenwoordig bestaan zelfs spuitbussen met SPF, voor de echte luie dames onder ons (ik moet bekennen dat ik deze zelf ook vaak genoeg gebruik).

Dus, zullen we dit eerste weekend zien als een waarschuwing? En er alles aan doen om de resultaten van onze behandelingen te behouden en huidveroudering heel ver uit te stellen?

Epionce
E. info@epionce.nl
W. www.epionce.nl