"Door jaren van onderzoek en het behandelen van mijn patiënten, vond ik dat het herstel van de barrière van de huid en het blokkeren van chronische ontstekingen in de huid het meest effect heeft gehad bij mijn patiënten."

Carl. R. Thornfeldt M.D.Dr. Carl R. Thornfeldt is de CEO en oprichter van Episciences, Inc. Hij is praktiserend dermatoloog met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van huidonderzoek. Dr. Carl Thornfeldt heeft 22 Amerikaanse patenten en meerdere wetenschappelijke publicaties op het gebied van de behandeling van huidziektes en huidaandoeningen op zijn naam staan, waaronder hoofdstukken in vijf dermatologische leerboeken. Dr. Thornfeldt houdt zich al bijna twee decennia bezig met onderzoek naar de beschermlaag van de huid en huidontstekeningen, hetgeen heeft geresulteerd in zijn huidverzorgingslijn Epionce.

“Ik weet dat er veel theorieën over de huid zijn. Door jaren van onderzoek en behandelingen van patiënten, ontdekte ik een diepgaand effect aan het herstel van de barrière van de huid en het blokkeren van chronische ontstekingen bij veroudering en gezondheid van de huid bij mijn patiënten. Ik heb een leven lang besteedt om de veiligheid en werkzaamheid van ons product te kunnen aantonen.

Als arts wist ik dat mijn collega’s bewijzen willen hebben. In mijn praktijk gebruik ik producten op recept met duidelijke voorwaarden, vervolgens gebruik ik Epionce producten om de ontsteking te blokkeren en de huidbarrière weer op te bouwen met het oog een langere periode van remissie te behouden. ”

Dr. Thornfeldt ontving zijn M.D. van de Oregon Health Sciences University. Vervolgens werkte hij drie jaar in de huisartspraktijk voor de US Navy, en voltooide zijn dermatologie residentie in het Universitair Ziekenhuis, San Diego, Californië. Tijdens het uitvoeren van zijn privé-praktijk en het verrichten van onderzoek is Dr. Thornfeldt mede-oprichter en bekleed de functie van CEO bij diverse prive-en beursgenoteerde bedrijven.

Dr. Thornfeldt presenteert op internationale, nationale en regionale wetenschappelijke bijeenkomsten waaronder de Chinese Academy of Dermatology, de esthetische Show, de American Society of Dermatologic Chirurgie en de Facial Aesthetics Conference and Expo in Londen. In de winter van 2010 werd zijn eerste full-length leerboek uitgebracht.

In 2003 en 2005 werd Dr. Thornfeldt geselecteerd als een van de top 50 artsen in de VS door de Sinatra Health Report. Hij was de enige dermatoloog op de lijst.